Sportal.bg ще излъчи церемониалния старт на рали „България”

Sportal.bg ще е единствената медия, която довечера ще излъчи пряко официалния старт на 52-ото издание на рали „България” – най-голямото автомобилно състезание у нас. Sportal.bg е медиен партньор на надпреварата и ще отразява в детайли хода на битката за победата по отсечките около Велико Търново през уикенда.

Програмата днес включва административен и технически преглед, от 14:30 часа стартира шейкдаунът, който ще се проведе на етап с дължина 4 километра, разположен до село Присово, югозападно от Велико Търново.

Церемониалният старт започва в 20:00 часа на площада пред Царевец, като организаторите обещават грандиозно събитие и зрелище с елементи от спектакъла „Звук и светлина”.

Рали „България” ще има много важно значение за битката за националната рали титла, тъй като от началото на сезона у нас претендентите Пламен Стайков и Мартин Сурилов имат по една победа и едно второ място. Последната титла беше спечелена от Мирослав Ангелов, който обаче отпадна от рали „Твърдица” и е в ролята на догонващ на двамата водачи. Най-силният съперник на българските екипажи е световният шампион в WRC3 и група Junior за 2016 година Симоне Темпестини, който ще дебютира у нас.

Scroll to Top