Рали България ще определи хода на борбата за титлата

В навечерието на 52-рото рали „България“, решихме да хвърлим един поглед върху временното класиране в националния рали шампионат на България и да проучим как надпреварата ще определи хода на борбата за титлата през сезон 2023.

Мартин Сурилов / Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) и Пламен Стайков / Рафи Кадир (Skoda Fabia R5) си разделят по една победа, което прави сезон 2023 един от най-оспорваните в близката история на рали дисциплината у нас.

Пламен Стайков води с едва 2,8 точки пред Мартин Сурилов, като авансът му идва от добрия резултат на рали „Твърдица“, където той успява да запише с девет точки повече от Сурилов. Шуменецът от своя страна се доказа на родна земя в рали „Стари Столици“, записвайки с 6,2 точки повече от Стайков.

Това прави победата в 52-рото рали „България“ от голямо значение и за двамата, въпреки наличието на сериозна конкуренция идваща от Румъния.

Мирослав Ангелов, чието представяне до момента го изпраща на пето място в битката за титлата, чисто математически има възможност да обърка сметките на Пламен Стайков и Мартин Сурилов в 52-рото рали „България“. Ако великотърновецът успее да се възползва максимално от предимството да се състезава в домашната си надпревара, той може да открадне жизненоважни точки и да промени разпределението на силите в националния рали шампионат.

Ще успее ли Пламен Стайков да задържи първото място в шампионата? Мартин Сурилов ще докаже ли за пореден път, че има нужната скорост за победи? Ще се завърне ли в битката за титлата Мирослав Ангелов? Отговорите на тези въпроси ще станат ясни през този уикенд в 52-рото рали „България“.

Снимка: Ивайло Старчев

Scroll to Top