Пресконференция след рали България

В заключителната пресконференция на 52-рото рали „България“ взеха участие, Никола Мишев, Петър Сивов, Здравко Здравков, Антон Титов и Александър Спиров.

Петър Сивов: Състезанието се разви добре за нас, тоест резултатите не закъсняха след добре преминалото опознаване. Имаше малко разминаване в шейкдауна, но се справихме със ситуацията. Като цяло атакувахме от самото начало и респектирахме конкуренцията. Това продължи през целия съботен ден. Днес тръгнахме пак с атака, която също бе успешна и до края на състезанието контролирахме ситуацията.

Никола Мишев: Смятам, че RC4 се очертава като най-конкурентния клас. Много се радвам, че този клас се развива и има равностойна конкуренция. Надявам се през следващия сезон да се увеличи броят на участниците, както и да има по-съвременни автомобили.

Мисля, че построихме добре нашето състезание. Всичко премина по план. В първият ден атакувахме агресивно. За втория ден вече разполагахме с нужната преднина и тактиката ни бе да я запазим.

Здравко Здравков: Всичко преди състезанието премина по план. В самото състезание бе трудно да разполагаш с правилните гуми и с правилните настройки за всеки етап. Именно това показаха и резултатите ни в първият ден. Пламен Стайков успя да спечели трите премиавания през СЕ „Килифарево“, докато ние двете преминавания през СЕ „Дряново“. Съответно разликите, които той направи спрямо нас, бяха по-малки от нашите спрямо него. За съжаление, той имаше технически проблеми, които може да се случат на всеки. Но такъв е спорта.

Антон Титов: Карахме сравнително на сигурно и не сме имали ситуации. Въпреки това успявахме да подобрим времената си след всяко едно минаване. Единствено при третото минаване през СЕ „Килифарево“ не успяхме да подобрим постижението си. Важно е за нас, че сме на финала, особено след инцидента по-рано през годината. За нас е важно да си върнем увереността.

Смятам, че винаги е положително да виждаме чужди екипажи по родните трасета. Също така е приятно да виждаме, как нашите колеги успяват да се преборват с тях. Определено мога да кажа, че като цяло сме на много добро ниво.

Александър Спиров: Щом сме тук, значи уикендът е минал положително. Искам да поздравя всички екипажи, достигнали до финала, защото състезанието само по себе си бе доста тежко.

За нас, след инцидента преди време успяхме да се състезаваме в рали „Барум“. Това ни даде възможността да постигнем и резултатите, които записахме на рали „България“. Относно самото състезание, отсечките са нови и интересни. Надявам се в бъдеще да се включат нови отсечки, да се удължи дължината на състезанието и да продължаваме да радваме публиката, която бе действително много по етапите.

Scroll to Top