Мартин Сурилов: Конкуренцията е на много високо ниво

Победителите от тазгодишното издание на рали „Стари Столици“ – Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) се надяват да продължат с победите и на 52-рото издание на рали „България“. Те изостават с 2,8 точки спрямо Пламен Стайков / Рафи Кадир (Skoda Fabia R5) в битката за титлата, и триумф в базираното във Велико Търново рали ще им помогне значително.

Всичко върви по план, работим по колата активно. За старта всичко ще бъде готово,“ коментира Мартин Сурилов пред нашите медийни партньори от sportal.bg.

Въпреки това, шуменецът оценява високо конкуренцията, както и сложността на трасетата в тазгодишното издание на рали „България“.

Според картите, етапите са доста бързи и смятам, че Темпестини определено има какво да покаже. Неговият автомобил разполага с повече мощност от Rally2 автомобилите и ако всичко сработи за него, той ще бъде един много сериозен конкурент за преборване. Като цяло, смятам, че конкуренцията е на много високо ниво и сред нашите състезатели. Това е домашно състезание и за Мирослав Ангелов, който със сигурност познава по-добре етапите.“

Относно това каква тактика ще използват за рали „България“, Мартин Сурилов отговаря: „Традиционно ние натискаме още от самото начало на състезанието, за да не попаднем в ситуация, в която да трябва да наваксваме време. С оглед на дължината на това състезание, няма как да залагаме на друга стратегия.

Снимка: Facebook на Мартин Сурилов

Scroll to Top