Денис Станчовски: Имаме цели, които трябва да постигнем тази година

Денис Станчовски води в класирането на националния шампионат в клас RC4 и е сред най-перспективните млади състезатели в българския рали спорт. Предстои му вълнуващ старт в Рали “България”, заедно с неговия навигатор Недялко Сивов и тяхното Peugeot 208 R2, в който са изправени пред сериозна конкуренция сред автомобилите със задвижване на предните колела.

WINBET ще бъде официален партньор на 52-то Рали “България” и спонсор на шейкдауна преди старта на първия специален етап. За първи път в историята на спортните залагания в България, любителите на спортните залози ще намерят разнообразие от пазари и атрактивни коефициенти за Рали “България” на сайта winbet.bg.

Вече натрупа сериозен стаж в ралитата и си един от най-добрите в своя клас, но кое е най-доброто ти състезание до този момент?

Направихме доста състезания вече, познавам колата добре и имаме достатъчно километри с нея. Точно заради това имаме цели, които трябва да постигнем тази година. Всяко рали си има свой характер и предизвикателства в него.

Рали “България” ще бъде изпитание за всички участници, как се подготвяш за него?

Рали “България” винаги е било много тежко и важно рали за всички участници. Новото и интересно тази година, е че то ще бъде на нов и непознат за нас терен.

За нас е важно да направим добри записки, включително на шейкдауна и да се доверим на тях. Вярвам че те ще са важната част от пътя към победата.

Кое според теб е най-важното за победата в едно рали?

Важно за победата е добрия и професионален екип, спокойствието и концентрацията в ралито.

Вярваш ли в късмета и разчиташ ли на него по време на състезание? А в живота?

Както в живота, така и в спорта трябва известна доза късмет, но не можем да разчитаме на случайности защото нашият спорт е опасен, нямаме право на грешки.Рали “България” е най-престижно автомобилно състезание в страната. Неговото 52-ро издание ще се проведе между 1 и 3 септември 2023 г. в района на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат и част от Европейски рали трофей (European Rally Trophy). В него ще вземат участие 31 екипажа от четири държави. Маршрутът на надпреварата е с дължина от 150 км, разделени в тринадесет изцяло нови специални етапа.

Снимка: Ивайло Старчев

Scroll to Top